Як смачно приготувати будь-яку рибу. За цим рецептом будь недорога риба стає дуже смачною. Простий і смачний рецепт!
Всім привіт! Хочу з Вами поділитися простим і дуже смачним рецептом риби з овочами. Я приготую кефаль, але можна брати будь-яку рибу. За цим рецептом будь недорога рибка виходить дуже ніжною, соковитою і ароматною, а на наступний день стає ще смачніше. Приступимо!
- нам знадобиться:
- кефаль – 1 кг. (можна минтай, хек, червону. . . )
- цибуля – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- томатна паста-1-2 ст. л.
- цукор – 0. 5 ч. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- чорний перець – 0. 5 ч. л.
- сіль за смаком.
- вода 250-300 гр.
Рибу нарізаємо на невеликі шматочки шириною 4-5 див злегка підсолюємо і обвалюємо в борошні.
Викладаємо на добре розігріту сковороду з рослинним маслом і смажимо з двох боків до золотистої скоринки. Всі обсмажену рибу викладаємо поки на тарілку.
Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Овочі виходять дуже смачними, так що лука і моркви можна брати побільше. Цибулю обсмажуємо до злегка золотистого кольору і викладаємо моркву.
Смажимо ще 5-6 хвилин додаємо 1 ст. л. томатної пасти, 0. 5 ч. л. цукру і обсмажуємо на повільному вогні ще 2-3 хвилини.
Потім додаємо 250-300 гр. гарячої води, два листочків лаврушки, пів чайної ложки чорного перцю, пів чайної ложки солі. Тушкуємо одну хвилину, пробуємо на сіль, якщо треба, додаємо. Можна додати будь-які спеції на Ваш смак.
Тепер все складаємо шарами в казан. На дно пару ложок підливи і зверху шар риби, на рибу викладаємо підливку, потім знову шар риби і зверху залишилася підливку. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин. Можна приготувати в духовці.
Все наша рибка готова. Це ніжна, соковита, ароматна і дуже смачна рибка. Смачно як в гарячому так і в холодному вигляді. Готуйте побільше, тому що рибка просочується ароматами і на наступний день стає ще смачніше. Приємного апетиту!